Mainos
Mainos

Chavez uudelleen Venezuelan presidentiksi

Venezuelalaiset ovat valinneet maansa presidentiksi jo toisen kerran vasemmistolaisen Hugo Chavezin. Chavez toimii presidenttinä seuraavat kuusi vuotta.

Kun äänistä oli laskettu miltei 80 prosenttia oli selvää, että Chavez saisi tarpeeksi ääniä voittaakseen vaalit. Hänen kannattajansa juhlivat myöhään eilen Chavezin voittoa Caracasin kaduilla ilotulittein. Edellisellä kaudella Chavez toimi presidentin tehtävissä 18 kuukauden ajan. Tuona aikana hän uudisti perustuslakia ja toteutti "rauhallista vallankumousta".

Chavez on ottanut julkisesti vastuun vuoden 1992 verisestä vallankaappausyrityksestä. Politiikan asiantuntijoiden mukaan "kukaan aiemmin tässä maassa ei ole ottanut vastuuta mistään", joten Chavez sai epäonnistuneella vallankaappauksella valtavan suosion.

Istuttuaan vankilassa Chavez armahdettiin vuonna 1994. Hän perusti ruohonjuuritason organisaation ihailemansa venezuelalaisten itsenäisyystaistelujen sankarin Simon Bolivarin oppien mukaisesti.

Chavez, 46, on toista kertaa naimisissa. Hänellä on molemmista avioliitoistaan yhteensä neljä lasta. Venezuelassa on 23 miljoonaa asukasta. Se on maailman kolmanneksi tärkein öljyntuottajamaa. Öljytuloista huolimatta suuri osa venezuelalaisista elää köyhyydessä ja viime aikoina maan talous on kääntynyt laskuun.

(MTV3-STT-AP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme