Mainos
Mainos

Chavezin kannattajat aloittivat voitonjuhlat Venezuelassa

Hugo Chavez jatkaa Venezuelan presidenttinä. Alustavien tulosten mukaan Chavez on saanut presidentinvaalissa runsaat 54 prosenttia äänistä.

Toinen ehdokas, opposition Henrique Capriles keräsi vaaliviranomaisten mukaan 45 prosenttia äänistä.

Chavezin kannattajat alkoivat juhlia suosikkinsa voittoa jo ennen tulosten julkistamista. Voiton varmistuttua pääkaupunki Caracasissa ammuttiin ilmaan ilotulitteita. Chavez jatkaa maan johdossa seuraavan kuusivuotiskauden ajan. Hän on toiminut Venezuelan presidenttinä 14 vuotta.

Chavezin kannattajat pitävät häntä köyhien puolustajana, koska öljyvaroja on suunnattu terveydenhuoltoon ja koulutukseen. Chavez on Latinalaisen Amerikan vasemmiston keskeinen johtaja ja Yhdysvaltain arvostelija.

Ennen vaaleja tehdyissä mielipidemittauksissa osavaltiokuvernööri Capriles oli lähes tasoissa Chavezin kanssa. Moni paikallinen pelkäsi ennen äänestystä, että täpärä tulos johtaa vaalivilppisyytöksiin ja protesteihin.

Joitakin äänestyspisteitä jouduttiin pitämään auki suunniteltua myöhempään pitkien jonojen vuoksi. Vaaliviranomaisten mukaan jokainen halukas pääsi äänestämään.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme