Mainos
Mainos

Chávezin uudelle presidenttiehdokkuudelle kansan tuki

Venezuelan presidentti Hugo Chávez on voittanut kansanäänestyksen, joka sallii hänen asettua presidenttiehdokkaaksi seuraavissakin vaaleissa. Päätöstä voidaan pitää tuen ilmauksena Chávezin sosialistiselle ja Yhdysvaltain-vastaiselle politiikalle.

Chávez on johtanut Venezuelaa kymmenen vuotta. Äänestäjistä 54 hyväksyy perustuslain muuttamisen. Peruslaki on tähän asti rajoittanut presidentin oikeutta asettua uudelleen ehdokkaaksi.

Chávez on sanonut haluavansa johtaa Venezuelaa vielä vuosikymmeniä. Kansainvälinen talouskriisi vähentää kuitenkin hänen vaikutusvaltaansa, sillä hänen mahdollisuutensa käyttää öljyrahoja suosionsa lisäämiseen kotimaassaan ja Venezuelan naapureissa ovat vähentyneet.

Oppositiojohtajat syyttävät Chávezia autoritäärisistä otteista. Heidän mukaansa Chávez pyrkii kopioimaan Kiinan kommunistisen mallin Venezuelaan.

Vuonna 1999 valtaan noussut Chávez on saanut suosiota kansalaistensa keskuudessa erottamalla lahjottuja virkamiehiä ja rahoittamalla terveydenhoito- ja koulujärjestelmiä. Hänen nykyinen kautensa päättyy 2013.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme