Mainos
Mainos

Tietovuotaja Chelsea Manning vapaaksi ensi viikolla

Chelsea Manning vapautuu ensi viikolla, käy ilmi hänen asianajajan ilmoituksesta tiistaina. 

Manning tuomittiin vankilaan vuonna 2013 yli 700 000 salaisen asiakirjan vuotamisesta Wikileaksille. Hänen oli aiemmin määrä vapautua vasta vuonna 2045. 

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama kuitenkin armahti 35 vuoden vankilatuomion saaneen Manningin alkuvuodesta 2017. BBC on aiemmin kertonut, että Manning vapautettaisiin toukokuun 17. päivä.

Manningin edustajat eivät ole vielä vahvistaneet tarkkaa vapautumispäivää, kertoo CNN. Kuitenkin Valkoisen talon papereissa Manningin vapautumispäiväksi on merkitty niin ikään 17. toukokuuta. 

Obama totesi myös viimeisessä lehdistötilaisuudessaan, että Manning on kärsinyt kovan rangaistuksen ja oikeus on toteutunut.

Manning on tiedottanut vapautumisestaan myös henkilökohtaisella Twitter-tilillään. 

Transsukupuolinen Manning tuomittiin vankilaan vuonna 2013, jolloin hän vielä kantoi nimeä Bradley Manning. Tuomion jälkeen Manning ilmoitti pitävänsä itseään naisena ja sai myöhemmin luvan muuttaa nimensä ja saada hormonihoitoa.  

CNN kertoo, että Manning on joutunut suorittamaan tuomiotaan miehille tarkoitetussa armeijan laitoksessa, huolimatta pyynnöstään päästä suorittamaan rangaistustaan siviilivankilaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme