Mainos
Mainos

Cheney: Guantanamon sulkemista ei ole suunniteltu

Yhdysvallat ei ole suunnitellut sulkevansa Guantanamon vankileiriä Kuubassa. "On tärkeä ymmärtää, että ihmiset Guantanamossa ovat pahoja ihmisiä", totesi varapresidentti Dick Cheney Fox Newsin haastattelussa.

Yhdysvaltain hallituksella ei ole minkäänlaisia suunnitelmia Guantanamon vankileirin sulkemisesta, sanoo varapresidentti Dick Cheney Fox Newsin haastattelussa. Puolustusministeri Donald Rumsfeld sanoi torstaina Yhdysvaltain miettivän vankien siirtämistä kotimaidensa vankiloihin.

- Tällä hetkellä emme suunnittele "Gitmon" sulkemista. Presidentti sanoo, että tarkastelemme vaihtoehtoja jatkuvasti, Cheney sanoi ja lisäsi, että "on tärkeä ymmärtää, että ihmiset Guantanamossa ovat pahoja ihmisiä.

- Tarkoitan, että he ovat pääasiassa terroristeja, jotka on otettu kiinni Afganistanin taisteluissa tai osana al-Qaida-verkostoa.

Hän lisäsi, että vangit on tarkastettu, osa vapautettu ja jäljellä on "kova ydin".

Guantanamon vankien kohtelusta nousi eilen uusi kohu Yhdysvalloissa. Time-lehti julkaisi pöytäkirjoja, joiden mukaan saudivankia olisi kuulusteltu muun muassa öisin ja puremaetäisyydellä koirista. Rumsfeldin kerrottiin hyväksyneen menetelmät. Aiemmin Pentagon myönsi, että Guantanamon vartijat olivat tärvelleet vankien Koraaneja.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme