Mainos
Mainos

Cheney: Venäjä havittelee valta-asemaa

Yhdysvaltain varapresidentti Dick Cheney varoittaa Venäjän havittelevan valta-asemansa vahvistamista alueilla, jotka kuuluivat aikanaan Neuvostoliittoon.

Hän syytti Venäjää aggressiivisista siirroista puheenvuorossa, joka oli Valkoisen talon kovin sivallus Venäjää vastaan sitten elokuun Georgian-sodan. Hän sanoi Venäjän käyttävän voimapolitiikkansa aseena myös energiavarojaan.

Nyt Venäjä on Cheneyn mielestä asettunut länttä vastaan uudelleen, kun se ei noudata täysin Georgian kanssa solmimaansa tulitaukosopimusta.

- Jos sallimme yhden maan vetää yksipuolisesti uusiksi toisen maan rajoja, se tapahtuu uudelleen. Jos sallimme uuden rajan vetämisen halki Euroopan, se vedetään, Cheney sanoi Italian-vierailullaan.

Hän muistutti pääministeri Vladimir Putinin todenneen presidenttikaudellaan, että Neuvostoliiton hajoaminen oli 1900-luvun suurin geopoliittinen katastrofi.

- Mielipiteet ovat erilaisia, joten sallikaa minun ilmaista omani. Neuvostoliiton kuolema oli -- suurin askel vapauden saralla 60 vuoteen, Cheney laukoi arvo-yleisölle Cernobbiossa pidetyssä konferenssissa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme