Mainos
Mainos

Chicagon poliisi jälleen myrskyn silmässä – ampui mustan miehen ja naisen

Yhdysvalloissa Chicagon poliisi on joutunut jälleen arvostelun kohteeksi ammuttuaan mustan miehen ja naisen kuoliaaksi.  

Surmansa saaneet olivat 19-vuotias, ilmeisesti mielenterveysongelmista kärsinyt nuorukainen ja 55-vuotias sivullinen nainen.  
Poliisi sai hälytyksen nuorukaisen perheen asuntoon, kun tämä oli uhannut isäänsä pesäpallomailalla. Poliisin tiedotteen mukaan mies käyttäytyi poliisia kohtaan uhkaavasti, mikä johti hänen ampumiseensa.  
Nainen oli perheen naapuri, joka päästi poliisit taloon. Poliisin mukaan nainen sai osuman harhaluodista. Hän kuoli myöhemmin sairaalassa vammoihinsa.  

Poliisi pahoitteli naisen kuolemaa ja lähetti surunvalittelut hänen omaisilleen. Hän oli viiden lapsen äiti.  

Nuoren miehen äiti sanoi, että hänen poikaansa ammuttiin seitsemän kertaa. Tämä oli tullut vierailulle perheensä luokse yliopistolta.  

Äidin mukaan tämä oli hyvä poika ja kunniallinen opiskelija.  

– Tämän täytyy loppua. Kenenkään äidin ei pitäisi joutua hautaamaan omaa lastaan. Häntä ammuttiin seitsemästi, ja yksi luoti osui takapuoleen. Se todistaa, että hän oli jo kääntymässä pois, äiti Janet Cooksey sanoi perheen pitämässä lehdistötilaisuudessa.  

Tutkinta

Chicagon pormestari Rahm Emanuel lupasi, että riippumaton viranomainen tutkii tapahtumien kulun.  

– Aina kun poliisi käyttää voimaa, ihmiset ansaitsevat saada vastauksia. Tähän ampumiseen liittyy vakavia kysymyksiä, jotka pitää selvittää, hän sanoi lausunnossa.  

Chicagon poliisi oli kohun keskellä jo ennen uusinta ampumistapausta. Aiemmin joulukuussa kerrottiin, että Yhdysvaltain oikeusministeriö alkaa tutkia poliisilaitoksen toimintatapoja, muun muassa poliisien voimankäyttöä ja sääntöjen noudattamista.   

Kaupungissa on järjestetty lukuisia mielenosoituksia sen jälkeen, kun valkoihoinen poliisi surmasi 17-vuotiaan mustan pojan ampumalla tätä 16 kertaa. Ampuminen tapahtui jo viime vuonna, mutta poliisia vastaan nostettiin murhasyyte vasta äskettäin.  

Chicagon poliisia on syytetty siitä, että se panttasi pitkään ampumisen näyttävää videota.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme