Mainos
Mainos

Chilen kaivosmiehet eivät saa enää syödä

Chilen pelastusoperaatio asettaa kovia vaatimuksia myös kaivosmiesten kunnolle. Kaivosmiehet joutuvatkin hyvästelemään muun muassa ruoan ja aloittamaan nestedieetin ennen kuin nosto voi alkaa.

Nestedieetti aloitetaan vähintään kuusi tuntia ennen nostoa. Nestemäiseen ruokavalioon siirrytään siltä varalta, jos miehet voivat pahoin noston aikana ja oksentavat. Pinnalle noustessaan pelastuskapseli voi pyöriä, joka saattaa aiheuttaa huimausta tai pahimmillaan paniikin.

Kaivosmiesten terveys on muutenkin ollut erityistarkkailussa koko operaation ajan. Miehillä on kaivoksessa yllään iho-ongelmien ehkäisemiseksi muun muassa erikoisvaatteet, jotka ohjaavat hien vaatteen pinnalle ihon sijaan. Käytössä on myös erikoissukat, jotka ehkäisevät jalkasientä ja muita ihotulehduksia.

Chilen terveysministeri Jaime Manalichin mukaan kaivosmiehet odottavat nostoa innokkaina ja ovat kaiken kaikkiaan hyvässä kunnossa. Muutamilla kaivomiehillä on kuitenkin esiintynyt ahdistusta ja joillakin myös lieviä sydänongelmia

(MTV3 - AP)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme