Mainos
Mainos

Chirac ja Putin keskustelivat Kaliningradista

Ranskan presidentti Jacques Chirac aloitti tänään kaksipäiväisen Venäjän-vierailunsa, jota isännöi presidentti Vladimir Putin.

Sotshin lomakohteessa Mustanmeren rannalla käydyissä keskusteluissa keskityttiin Euroopan turvallisuuteen ja ennen kaikkea kysymykseen Kaliningradista. Kaliningrad on Liettuan ja Puolan välissä sijaitseva Venäjän erillisalue eli enklaavi, joka uhkaa jäädä EU:n alueen sisälle sen jälkeen, kun unioni laajenee itään.

Venäjän on vaatinut, että venäläiset saisivat matkustaa Kaliningradiin jatkossakin ilman viisumia. Chiracin mukaan Sotshin-neuvotteluissa yritetään löytää kompromissi, jonka pohjalta kiista Kaliningradista voitaisiin ratkaista.

Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan Chirac ja Putin keskustelevat lisäksi Lähi-idän ja Balkanin ongelmista ja Yhdysvaltain mahdollisesta hyökkäyksestä Irakiin.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme