Mainos
Mainos

Chirac ja Putin tapaavat Mustallamerellä huomenna

Tapaamisen tarkoituksena on elvyttää maiden suhteita. Ranska on viime aikoina hiljentänyt Tshetshenian sotatoimiin kohdistunutta kritiikkiään.

Ranskan ja Venäjän presidentit Jacques Chirac ja Vladimir Putin neuvottelevat huomenna ja lauantaina epävirallisessa huipputapaamisessa Mustanmeren rannalla sijaitsevassa Sotshin lomakeskuksessa.

Johtajat pyrkivät kaksipäiväisen tapaamisen avulla elvyttämään maiden suhteita, sillä Ranska on jäänyt taka-alalle Venäjän keskityttyä tiiviisti yhteistyöhön Yhdysvaltojen, Britannian ja Saksan kanssa.

Merkkinä suhteiden uudelleenlämmittelystä Ranska on muun muassa hiljentänyt Tshetshenian sotatoimiin kohdistunutta kritiikkiään, joka tulehdutti maiden välejä etenkin Putinin valtaannousun aikaan vuoden 2000 alussa.

-Venäjä on Ranskalle tärkeä ja vakaa kumppani jonka kanssa voidaan tehdä pitkäkestoista yhteistyötä monilla osa-alueilla, Chirac sanoi uutistoimisto Interfaxin haastattelussa torstaina.

-Terrorismin yhä uhatessa meidän täytyy säilyttää ja syventää kansainvälistä yhteistyötä, hän jatkoi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme