Mainos
Mainos

Chirac: Nuorille apua työnhankintaan

Jacques Chirac vakuutti televisiopuheessa, että Ranskan suhtautuminen mellakointiin pysyy tiukkana. Mellakoitsijat joutuvat hänen mukaansa oikeuden eteen.

Ranska aikoo perustaa vapaaehtoisryhmän, jonka tehtävänä on auttaa nuoria ihmisiä löytämään työtä, kertoi presidentti Jacques Chirac eilen illalla pitämässään televisiopuheessa.

Chirac vakuutti, että Ranskan suhtautuminen mellakointiin pysyy tiukkana. Mellakoitsijat joutuvat hänen mukaansa oikeuden eteen.

Vapaaehtoisen "iskujoukon" tehtävänä on auttaa etenkin vaikeuksissa olevia nuoria löytämään työtä tuen ja koulutuksen keinoin, Chirac sanoi. Hänen mukaansa näillä keinoin on tarkoitus auttaa 50000:ta nuorta vuonna 2007.

Presidentin mukaan mellakat kertovat "identiteettikriisistä" ja pahoinvoinnista, johon voidaan vastata lujuudella ja oikeudenmukaisuudella.

- Tapahtumat ovat merkki syvästä pahoinvoinnista, Chirac sanoi.

- Me vastaamme niihin olemalla lujia, olemalla oikeudenmukaisia ja olemalla uskollisia Ranskan arvoille.

Tärkein tehtävä on Chiracin mukaan edelleen järjestyksen palauttaminen. Samalla presidentti huomautti myös, että mellakoitsijoiden vanhemmat, jotka ovat laiminlyöneet velvollisuutensa lapsiaan kohtaan, ansaitsisivat myös rangaistuksen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme