Mainos
Mainos

Chirac puolusti maamiinakieltoa

Ranskan presidentti Jacques Chirac kehottaa Euroopan neuvoston jäsenmaita allekirjoittamaan henkilömiinojen vapaaehtoista kieltämistä koskevan sopimuksen joulukuussa Ottawassa. Chirac korosti sopimuksen merkitystä avatessaan neuvoston huippukokouksen Strasbourgissa.

Kehotus oli suunnattu erityisesti EN:n jäsenmaihin kuuluvalle Venäjälle, joka ei Kiinan ja Intian tapaan ole halukas liittymään sopimukseen. EN:n jäsenistä mm. Suomi ja Kreikka ovat niin ikään jättäytymässä sen ulkopuolelle.

Huippukokouksen on määrä hyväksyä poliittinen julistus ja toimintasuunnitelma, jolla pyritään vahvistamaan Euroopan moniarvoista demokraattista kehitystä ja ihmisoikeuksien toteutumista. Päätösasiakirjan luonnoksessa vaaditaan mm. maailmanlaajuista kuolemanrangaistuksesta luopumista, kansallisten vähemmistöjen suojelua sekä rasismin ja muukalaisvihamielisyyden vastaista toimintaa.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme