Mainos
Mainos

Chirac vetosi äänestäjiin

Ranskan presidentti Jaques Chirac on vedonnut ranskalaisiin jotta nämä äänestäisivät sunnuntain kansanäänestyksessä EU:n perustuslain puolesta.

Jacques Chirac

Presidentti Jacques Chirac yritti vielä eilen illalla Ranskan television välittämässä vakavassa vetoomuksessa saada ranskalaiset EU:n perustuslain puolelle. Chirac halusi saada kansalaiset näkemään, kuinka suuresta, Euroopan laajuisesta päätöksestä on kysymys.

Chirac muistutti televisiopuheessaan, että perustuslaki vahvistaa Ranskan painoarvoa EU:ssa ja varoitti, että jos maa kaataa perustuslain koko EU on vaikeuksissa. Sunnuntain kansanäänestys on Ranskan hallitusta sitova.

Tuoreen kyselyn mukaan 54 prosenttia ranskalaisista vastustaa EU:n perustuslakia.

Kansanäänestyksen tulos ratkeaa vasta myöhään sunnuntai-iltana, noin kello 23 Suomen aikaa, sillä poikkeuksellisestri suurimmissa kaupungeissa, Pariisissa ja Lyonissa, vaaliuurnat pidetään auki iltakymmeneen asti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme