Mainos
Mainos

Christopher: kaikki voittivat Lähi-Idän huippukokouksessa

Kaikki osapuolet olivat voittajia tällä viikolla pidetyssä Lähi-Idän huippukokouksessa, sanoi Yhdysvaltain ulkoministeri Warren Christopher. Hän sanoi myös olevansa itse valmis lähtemään Lähi-Itään, jos siitä on hyötyä, mutta ei kuitenkaan suunnittelevansa matkaa juuri nyt.

Washingtonissa oli aiemmin arveltu, että Christopher saattaisi vierailla alueella ennen maanantaina alkavaa Afrikan-matkaansa tai sen jälkeen, mutta ulkoministeri teki selväksi, ettei matka ole juuri nyt ajankohtainen.

Christopher sanoi, ettei huippukokousta pitäisi ylipäänsä arvioida voittajan tai häviäjän termeillä. Jos kuitenkin ajatellaan, että viikko sitten israelilaiset ja palestiinalaiset sotivat, mutta nyt suostuvat jo neuvottelemaan, kumpikin on siinä mielessä voittaja, hän sanoi. Hän muistutti kuitenkin, että edessä on vielä pitkä matka ja neuvotteluista olisi nähtävä myös tuloksia.

Washingtonin huippukokouksessa sovittiin, että Israelin ja palestiinalaisten edustajat tapaavat sunnuntaina Erezin rajanylityspaikalla Israelin ja Gazan välissä. Silloin keskustellaan israelilaisten joukkojen vetäytymisestä Hebronista. Keskusteluun osallistuu myös Yhdysvaltain Lähi-Idän erikoislähettiläs Dennis Ross.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme