Mainos
Mainos

CIA: Iranilaiset räjäyttivät matkustajakoneen?

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA epäilee, että Iran olisi sekaantunut heinäkuun puolivälissä tapahtuneeseen matkustajakoneen putoamiseen. Turman syyksi on vahvimmin epäilty terrori-iskua.

CIA on jäljittänyt Teheraniin puheluja ja radiolähetyksiä, jotka "herättävät epäilyjä", kertoo CIA:n korkea-arvoinen virkailija tuoreessa Time-lehdessä. Virkailija tosin tähdentää, että tähän mennessä kootut todisteet ovat huteria.

Yhdysvallat ilmoittikin toimista, joilla Iranin kanssa kauppaa tekeviä ulkomaalaisia yrityksiä rangaistaan Yhdysvaltain markkinoilla.Iran on vedonnut YK:hon, jotta se estäisi Yhdysvaltain aikeet.

Lisäksi puolustusministeri William Perry kertoi pelkäävänsä, että Yhdysvaltain Lähi-idässä olevien joukkojen kimppuun saatettaisiin hyökätä. Perry uskoo, että Saudi-Arabiassa Yhdysvaltain sotilastukikohtaan tehdyn terrori-iskun takaa saattaa niin ikään löytyä Iran.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme