Mainos
Mainos

CIA-johtaja: Syyrian hallinnon romahdus voisi tuoda Isisin valtaan

Yhdysvallat ei halua Syyrian hallinnon hallitsematonta romahdusta. Sellainen voisi avata tien äärijärjestö Isisin valtaanpääsylle, sanoo keskustiedustelupalvelu CIA:n johtaja John Brennan.  

Hänen mukaansa Yhdysvaltojen on syytä olla huolissaan siitä, kuka tulisi presidentti Bashar al-Assadin tilalle, jos hallinto kaatuisi. Brennanin mielestä on tärkeä tukea niitä Syyrian oppositiovoimia, jotka eivät lukeudu ääriliikkeisiin.  

Syyrian konfliktin alkamisesta tulee viikonvaihteessa kuluneeksi neljä vuotta. Avustustyöntekijät sanovat, että sodan uhrien auttaminen on vaikeampaa Syyriassa kuin Somaliassa tai Afganistanissa.   

Arviolta 4,8 miljoonaa syyrialaista asuu tätä nykyä alueilla, joille on vaikea päästä. Määrä on lähes kaksinkertaistunut viime vuodesta.  

Avustustyöntekijöiden kannalta työssä on paljon vaaroja. Esimerkiksi Lääkärit ilman rajoja -järjestö valittaa, että sen työntekijöitä vainoavat sekä Syyrian hallinto että Isis.  
  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme