Mainos
Mainos

CIA:n johtajanimitys selvä

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA sai uuden johtajan myöhään eilen, kun senaatti hyväksyi George Tenetin nimityksen virkaan.

Tähän asti tiedustelupalvelun apulaisjohtajana toimineen Tenetin hyväksyminen lopetti samalla miehen omaisuuteen liittyneen kohun, jonka vuoksi Tenetin uudeksi johtajaksi siirtyminen vei tavallista kauemmin.

Senaatti hyväksyi George Tenetin nimityksen sen jälkeen, kun tiedusteluasioita hoitava komitea oli päättänyt tukea Tenetin valitsemista. Tenetin nimitystä pidettiin lähes varmana ennen kuin oikeusministeriö alkoi tutkia Tenetin raha-asioita. Kreikkalaissyntyinen Tenet ei ollut ilmoittanut hallussaan olevista yhdysvaltalaisista puhelinyhtiön osakkeista eikä ateenalaisista kiinteistöistä.

Oikeusministeriö piti asiaa kuitenkin loppuun käsiteltynä, kun kävi ilmi, että Tenet oli perinyt kyseiset osakkeet ja kiinteistöt isältään eikä ollut tiennyt perinnöstä tehdessään varallisuusilmoitustaan.

Tenet on kolmas johtaja, jonka senaatti on hyväksynyt CIA:n johtoon Bill Clintonin valtakaudella.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme