Mainos
Mainos

CIA:n johtoon entinen Clintonin avustaja

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n uudeksi johtajaksi on nimitetty Leon Panetta. Panetta toimi Valkoisen talon henkilöstöpäällikkönä presidentti Bill Clintonin hallinnossa.

Panetta toimi henkilöstöpäällikkönä 1994-1997. Henkilöstöpäällikön tehtäviensä jälkeen hän on ollut muun muassa erilaisissa tehtävissä Kalifornian yliopistossa ja osavaltion korkeakoulutuksen hallinnossa.

Turvallisuuspolitiikassa Panetta on melko kokematon. Hän kuului komiteaan, jonka tehtävänä oli etsiä eri vaihtoehtoja Irakin sodan lopettamiselle. Bushin hallinto ei kuitenkaan noudattanut komitean suosituksia asteittaisesta vetäytymisestä Irakista, vaan päätti lisätä joukkojen määrä.

CIA:n johtajan virka oli yksi viimeisistä, joita Yhdysvaltain tuleva presidentti Barack Obama ei ollut vielä täyttänyt ennen virkaanastujaisiaan. Obama vannoo virkavalansa tämän kuun 20. päivä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme