Mainos
Mainos

Raportti kumoaa CIA:n väitteen: Kidutus ei johtanut bin Ladenin löytymiseen

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA on antanut väärää tietoa tiedustelutiedoista, jotka johtivat terroristijohtaja Osama bin Ladenin surmaamiseen.

Asia tuli ilmi tiistaina julkaistusta raportista, joka koski CIA:n käyttämiä kidutusmenetelmiä kuulusteluissa.

 CIA on julkisuudessa korostanut kidutuskeinoilla hankkimien tietojen vahvaa merkitystä Osama bin Ladenin etsimisessä ja lopulta löytymisessä. Sama näkemys esitettiin myös bin Ladenin etsimisoperaatiota kuvaavassa elokuvassa Zero Dark Thirty.

 Tuore tiistaina julkistettu Yhdysvaltain senaatin raportti kuitenkin kumoaa väitteet. Asiasta kertoo muun muassa uutiskanava CNN ja The New York Times.

 Tuore CIA:n raportti osoittaa, että tiedot, jotka johtivat bin Ladenin olinpaikan löytämiseen ja hankittiin perinteisillä tiedustelukeinoilla, kuten vakoilulla ja puhelimia salakuuntelemalla.  

 Kidutusmenetelmillä ei saatu mitään sellaista merkittävää tietoa, mitä perinteisillä tiedustelumenetelmillä ei olisi saatu, kerrotaan uudessa raportissa.

 

 

 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme