Mainos
Mainos

CIA:n vankikone käynyt Turkissa?

Turkin liikenneministerin mukaan maassa käyneessä epäillyssä CIA:n vankienkuljetuskoneessa oli vain rahtia eikä matkustajia.

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n vankienkuljetuskone on käynyt mahdollisesti myös Turkissa. Turkin liikenneministerin Binali Yildrimin mukaan Istanbulissa oli käynyt kone, jonka turkkilaiset viestimet ovat kertoneet kuljettaneen CIA:n vankeja.

Yildrim sanoi kuitenkin, että koneessa oli ollut vain rahtia eikä matkustajia.

Turkkilainen Hürriet-lehti kertoi aiemmin, että CIA:n käyttämä kone oli tullut Istanbuliin marraskuun puolivälissä ja jatkanut matkaansa Amsterdamiin. Lehden mukaan DeHavilland Dash -koneen epäillään kuljettaneen CIA:n vankeja.

CIA:n vankikuljetuskoneiden on epäilty käyneen myös muun muassa Suomessa, Portugalissa ja Makedoniassa.

Suomi on pyytänyt Yhdysvalloilta selvitystä asiasta. Amerikkalainen Washington Post -lehti kertoi aiemmin tässä kuussa CIA:n salaisista kuulustelukeskuksista eri maissa. Sittemmin kohu on noussut nimenomaan vankilennoista.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme