Mainos
Mainos

CIA: Venäjän ote ydinaseistaan heikentynyt

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA arvioi, ettei Venäjä pysty valvomaan ydinaseitaan yhtä tehokkaasti kuin aiemmin. CIA pitää kuitenkin vähäisenä sitä mahdollisuutta, että jotkut pääsisivät ilman valtuuksia laukaisemaan Venäjän ydinaseita tai uhkaamaan niiden käyttämisellä.

CIA:n mukaan ongelma on tullut ajankohtaiseksi, kun elinolot ja mielialat ovat heikentyneet armeijassa. Mielialat ovat alhaalla jopa sellaisissa eliittijoukoissa kuin ydinsukellusveneissä, taistelukärkien huoltojoukoissa ja strategisissa ohjusjoukoissa, CIA toteaa.

Venäjä kiistaa ydinasevalvonnan höltymisen

Venäläiset asiantuntijat kiistävät CIA:n väitteet, joiden mukaan Venäjän ydinasearsenaalin valvonta olisi löystynyt. Atomienergiaministeriön tiedottajan Gerorgi Nasonovin mukaan tällainen käsitys ei vastaa todellisuutta.
-Venäläiset ja amerikkalaiset asiantuntijat työskentelevät yhdessä ydinenergian sotilaallisen käytön parissa eivätkä amerikkalaiset virkaveljemme ole esittäneet minkäänlaisia varaumia, Nasonov sanoi.

Washington Post -lehti kertoi eilen CIA:n raportista, jossa ydinaseiden valvonnan arveltiin löystyneen Venäjän voimakkaan taloudellisen muutoksen ja vakavien talousongelmien takia.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme