Mainos
Mainos

Ciller varoitti koskemasta Turkin lippuun

Turkin ulkoministeri Tansu Ciller varoitti turkkilaisten "murtavan niiden kädet", jotka häpäisevät heidän lippuaan, kertoi maan virallinen uutistoimisto Anatolia.

Ciller viittasi lausunnollaan välikohtaukseen, jossa kyproksenkreikkalainen ammuttiin kuoliaaksi, kun hän oli poistamassa Turkin lippua turkkilaisella vartioasemalla. Ulkoministeri esitti varoituksensa yleisötilaisuudessa Etelä-Turkissa.

Ciller saapui myöhemmin päivällä yhden päivän vierailulle Kyprokselle keskustellakseen Kyproksen tilanteesta saaren turkkilaisjohtajan Rauf Denktashin kanssa. He eivät kuitenkaan kertoneet keskustelujen sisällöstä toimittajille ennen niiden alkua.

Kuolemantapaus oli jo toinen, joka on sattunut neljän viime päivän aikana Kyproksen jakavalla "vihreällä linjalla". Mielenosoitukset ovat olleet pahimpia sen jälkeen kun Turkki vuonna 1974 miehitti saaren pohjoisosan. Vain Turkki on tunnustanut itsenäiseksi julistautuneen, Denktashin johtaman Kyproksen pohjoisosan.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme