Mainos
Mainos

Cincinnatissa pelätään uusia kahinointa

Noin 500 poliisia oli määrä sijoittaa ympäri Cincinnatia Yhdysvalloissa estämään mahdolliset uudet rotumellakat, joita pelätään puhkeavan, kun poliisien luodeista surmansa saanut musta nuorukainen haudataan myöhemmin tänään päivällä. Yöllinen ulkonaliikkumiskielto on rauhoittanut tilannetta jo toisena peräkkäisenä yönä, mutta poliisipäällikkö Thomas Streicherin mukaan hautajaiset ovat "mahdollinen käännekohta" pahempaan.

Cincinnatia ravistelevat rotumellakat alkoivat alkuviikosta sen jälkeen, kun poliisi oli ampunut aseistautumattoman nuoren mustan miehen. Kolme päivää jatkuneiden mellakoiden jälkeen Cincinnatin kaupunginjohtaja Charles Luken vastentahtoisesti julisti kaupungin hätätilaan ja määräsi yöllisen ulkonaliikkumiskiellon.

Yhdysvaltain oikeusministeri John Ashcroft ilmoitti eilen, että Cincinnatin poliisilaitoksen toimintatapoja, käytäntöjä ja poliisien koulutusta ryhdytään tutkimaan. Hänen mukaansa tutkijat tapaavat mahdollisimman pian myös kaupungin viranomaisia ja eri yhteisöjen johtajia selvittääkseen, mitkä syyt johtivat mellakoihin. (STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme