Mainos
Mainos

Clinton aikoo pysyä virassaan

Presidentti Bill Clinton sanoi tänään, ettei hän aio erota virastaan seksiskandaalin vuoksi. Hänen mukaansa Yhdysvaltain kansa haluaa hänen tekevän työnsä.

-He haluavat, että jatkan ja teen työni ja se on juuri sitä, mitä aion tehdä, Clinton sanoi yhteisessä lehdistötilaisuudessa vierailulla olevan Tshekin presidentin Vaclav Havelin kanssa.

Clinton oli tänään ensimmäistä kertaa lehdistön kuultavana sen jälkeen, kun erityissyyttäjä Kenneth Starrin raportti presidentin ja Valkoisen talon entisen harjoittelijan Monica Lewinskyn suhteesta julkaistiin internetissä.

CNN-uutiskanavan tekemän tuoreen mielipidemittauksen mukaan 61 prosenttia amerikkalaisista haluaa Clintonin jatkavan presidenttinä kautensa loppuun. Yhteensä 33 prosenttia haluaisi hänen eroavan. Kaikkiaan 64 prosenttia haastatelluista haluaa kuitenkin, että kongressi nuhtelee presidenttiä asiasta.

Samassa lehdistötilaisuudessa Clinton varoitti "suuresta humanitaarisesta kriisistä" Kosovossa. Kymmenettuhannet albaanit piilottelevat parhaillaan vuoristossa serbien hyökkäyksiltä.

-On elintärkeää, että toimimme liittolaistemme kanssa tiukasti, jotta välttyisimme humanitaariselta murhenäytelmältä ja saisimme aikaan poliittisen ratkaisun Kosovoon, hän sanoi.
(STT-Reuters-AFP)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme