Mainos
Mainos

Clinton allekirjoitti määräyksen lisäjoukoista Kuwaitiin

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on allekirjoittanut määräyksen uusien amerikkalaisten joukkojen lähettämisestä Kuwaitiin. Presidentti kertoi asiasta tänään. Sotilaslähteiden mukaan 3 500 sotilaan joukko lähetetään Kuwaitiin lähipäivinä.

Clinton kiisti lehtitiedot, joiden mukaan hän olisi päättänyt, ettei Kuwaitiin tarvitse lähettää lisää amerikkalaisia joukkoja. Lehtitietojen mukaan presidentti katsoo nyt, että yhteenoton vaara Irakin kanssa on vähentynyt niin, ettei uusia amerikkalaisjoukkoja tarvita.

Kuwaitissa on jo 1 200 amerikkalaista sotilasta. Yhdysvaltain puolustusministeriö ilmoitti viime viikolla, että sinne lähetettäisiin viitisentuhatta sotilasta lisää.

Sittemmin Irak kuitenkin ilmoitti, että se ei enää tekisi hyökkäyksiä Pohjois- ja Etelä-Irakin yllä partioivia läntisiä sotilaskoneita vastaan.

Joukon koko muuttui 5 000:sta 3 500:ksi, "koska se on se määrä, jonka tarvitsemme", sanoi Yhdysvaltain puolustusministeriön edustaja tänään.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme