Mainos
Mainos

Clinton arvosteli Burman hallitusta

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton arvosteli tänään kovin sanoin Burman sotilashallitusta. Clinton ylisti Burman opposition johtajaa Aung San Suu Kyita "rohkeaksi uudistajaksi" ja huomautti, että Burma on nykyisin maailman suurin heroiinin ja oopiumin tuottaja.

Clinton on parhaillaan Thaimaassa yhden päivän pikavierailulla. Hän tapasi sekä eroavan pääministerin Banharn Silpa-archan että uuden pääministerin Chavalit Yongchaiudhin. Yhdysvallat ja Thaimaa allekirjoittivat myös kaksinkertaisen verotuksen estävän sopimuksen.

Clintonin mukaan kaikkien maiden tulisi edistää todellista poliittista vuoropuhelua Thaimaan naapurimaassa Burmassa. Vuoropuhelun olisi johdettava taisteluun korruptiota ja huumeita vastaan sekä sellaisen hallituksen muodostamiseen, jonka burmalaiset voivat nykyistä paremmin hyväksyä.

Clintonin mukaan on väärin sanoa, että demokratia ehkäisee talouskehitystä Aasiassa ja kehitysmaissa. Kantansa tueksi hän mainitsi päinvastaisina esimerkkeinä Thaimaan, Filippiinit, Etelä-Korean ja Taiwanin.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme