Mainos
Mainos

Clinton ehdottaa lisäveroa miljonääreille

Yhdysvaltain demokraattipuolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Hillary Clinton ehdottaa uutta lisäveroa suurituloisille. Esityksen mukaan yli viisi miljoonaa dollaria vuodessa ansaitseville määrättäisiin neljän prosentin lisävero.

Clintonin mukaan uusi vero takaisi sen, että monimiljonäärien veroprosentti ei ole matalampi kuin keskiluokalla.

Vero koskisi vain noin 0,02:ta prosenttia yhdysvaltalaisista. Se tuottaisi vuosikymmenessä runsaat 150 miljardia dollaria.

Clinton on myös kannattanut esitystä, jota nykypresidentti Barack Obama on yrittänyt ajaa läpi vuodesta 2011 lähtien. Esityksen mukaan jokainen yli miljoona dollaria vuodessa ansaitseva joutuisi maksamaan veroa vähintään 30 prosenttia.

Esimerkiksi miljardööri Warren Buffett on arvostellut jyrkästi sitä, että miljoonatuloja saavien veroprosentti saattaa jäädä Yhdysvalloissa pienemmäksi kuin keskituloisilla.

Republikaanipuolueen presidenttiehdokkuuden keskeiset tavoittelijat ovat rikkaiden verotuksesta tyystin toista mieltä kuin Clinton.

Miljardööri Donald Trump on ilmoittanut haluavansa laskea korkeimman tuloveroprosentin 25:een, kun se on nykyisin 39,6. Senaattori Ted Cruz puolestaan vaatii kaikille samaa 10 prosentin tasaveroa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme