Mainos
Mainos

Clinton ei ano armoa

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on vakuuttanut, ettei hän aio pyytää seuraajaltaan armahdusta, jos hänet tuomitaan presidenttikaudella tehdyistä lainrikkomuksista.

Erikoissyyttäjä Kenneth Starrin seuraajan Robert Rayn tiedetään penkovan tarkkaan Clintonin seksiskandaalin aikaisia toimia ja Rayn uskotaan harkitsevan Clintonin viemistä oikeuden eteen, kun hänen presidenttikautensa päättyy.

Clinton vapautettiin syytteistä reilu vuosi sitten seksiskandaalia seuranneessa valtakunnanoikeudessa. Joidenkin mielestä hän on kuitenkin rikkonut lakeja ja syyllistynyt mm. väärään valaan ja oikeuden halventamiseen tutkinnan aikana.

Clinton ei usko tarvitsevansa armahdusta. -En ole kiinnostunut armahduksesta, enkä hakisi sellaista. En usko, että se on edes tarpeen, vakuutti Clinton Amerikan lehtikustantajien liiton tapaamisessa. Hän sanoi samassa tilaisuudessa, että hän "oli iloinen, ettei eronnut" skandaalin ja oikeusprosessin aikana.

Valkoisen talon tiedottaja Joe Lockhart oli närkästynyt siitä, että tilaisuudessa kyseltiin armahduksesta ja skandaalista. -Heillä oli mahdollisuus kysyä kaikesta mahdollisesta Yhdysvaltoja koskevista haasteista, mutta parasta mihin he pystyivät, oli esittää kaksi kysymystä valtakunnanoikeudesta, puhisi Lockhart.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme