Mainos
Mainos

Clinton ja Obama aloittivat sanasodan esivaalien loppumetreillä

Molemmat demokraattien presidenttiehdokkuutta hakevat senaattorit ovat yltyneet sättimään toisiaan tuikitärkeän tiistaisen Pennsylvanian esivaalin alla.

Jopa yleensä myönteisellä linjalla pysytellyt Barack Obama yltyi julkaisemaan Hillary Clintonista varsin kielteisiä kampanjamainoksia.

- Kampanjamme ei ole täydellinen; on aikoja, kun sinua on tönitty tarpeeksi ja alat töniä takaisin, puolustautui Obama.

Clinton onkin syyttänyt Obamaa siitä, että tämä on muuttanut sanomansa muutoksesta ja toivosta perinteiseen politikointiin. Obaman mukaan Clintonilla taas on liikaa sidoksia lobbaajiin ja Washingtonin sisäpiireihin.

Viimeisten mielipidemittausten mukaan Clinton johtaa yhä Pennsylvaniassa, mutta johto on kaventunut vain pariin prosenttiyksikköön.

Clintonin kampanja taas katkolla

Jopa senaattori Clintonin kannattajat myöntävät, että Pennsylvania voi ratkaista koko kisan. Clintonin tukijoihin kuuluva New Jerseyn kuvernööri Jon Corzine sanoo, että Clintonin on voitettava reilusti Pennsylvaniassa pystyäkseen peittoamaan Obaman.

Hänen mukaansa tappio sulkisi käytännössä ovet Clintonin voitolta.

Valtakunnallisella tasolla mittaukset ovat tarjonneet Hillary Clintonille hyviä uutisia. Joidenkin kyselyjen mukaan Obaman johto on kaventunut selvästi, aiemmasta 11 prosenttiyksiköstä vain kolmeen.

Toiset mittaukset tuovat taas huonoja uutisia Clintonille, sillä niiden mukaan vain noin 40 prosenttia äänestäjistä pitää häntä rehellisenä ja luotettavana. Obamaa ja republikaanien John McCainia pidetään rehellisempinä; heidän lukunsa ovat 60 prosentin tuntumassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme