Mainos
Mainos

Clinton ja Putin tapasivat

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat toisensa Bruneissa Aasian ja Tyynenmeren maiden taloudellisen yhteistyöjärjestön Apecin kokouksen yhteydessä. Presidentit ovat tavanneet toisensa jo kolmesti aikaisemmin tänä vuonna.

Presidenttien odotettiin nyt keskustelevan muun muassa Venäjän aikaisemmin vakoilusta pidättämän amerikkalaisen Edmond Popen kohtalosta. Pope sairastaa luusyöpää. Molemmat johtajat kommentoivat lyhyesti ennen tapaamistaan myös Yhdysvaltain presidentinvaalien äänten tarkistuslaskentaa.

-Olemme malttamattomia, mutta kunnioitamme Amerikan kansaa ja odotamme lopputulosta. Presidentti Clintonin aikana Venäjän suhteissa on tapahtunut läpimurto, ja odotamme hänen seuraajansa jatkavan tätä työtä, Putin sanoi.

-Meillä on runsaasti aikaa. Ei ole mitään syytä huoleen. Muiden maiden johtajien tulisi ottaa oppia amerikkalaisista, jotka käsittääkseni odottavat vaalin tulosta kaikesta rauhassa, Clinton neuvoi.

(STT-AFP-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme