Mainos
Mainos

Clinton ja Trump todella lähellä toisiaan

Kisa Valkoisen talon herruudesta on jatkunut tiukkana Yhdysvalloissa.

Tuoreiden mielipidemittausten mukaan demokraattien Hillary Clintonia kannattaa 45 prosenttia äänestäjistä, kun taas republikaanien Donald Trumpin takana on 42 prosenttia.   
Samalla kun vaalipäivä lähestyy, äänestäjät tuntuvat palavaan enenevässä määrin poliittisiin koteihinsa, olivatpa aikaisemmin olleet ehdokkaasta mitä mieltä tahansa.

Trumpin kähmintä- ja kourintasyytteistä huolimatta puolet valkoisista naisista aikoo äänestää häntä. Samoin vain kahdeksan prosenttia demokraateista sanoi, että Clintonin jatkuvat sähköpostiskandaalit olisivat vaikuttaneet mitenkään heidän aikeisiinsa äänestää ex-ulkoministeriä.  

Ehdokkaiden retoriikkakin vaikuttaa laantuneen, sillä jopa Trump käytti tilaisuuksissaan teleprompteria ja jätti räväkimmät verbaaliset hyökkäykset sikseen. 

-Nätisti ja rauhallisesti, eikö niin? Pysy asiassa Donald, pysy asiassa. Älä eksy sivuraiteille, Donald! Nätisti ja rauhallisesti, Trump hoki ääneen Floridan vaalitilaisuudessaan.  
  

Obama ruoski Trumpia   


Istuva presidentti Barack Obama sen sijaan ei säästellyt sanojaan kehuessaan Clintonia demokraattien vaalitilaisuudessa Floridassa.  

-Teidän ei ole tarpeen äänestää toista ehdokasta vastaan, koska mukana on ehdokas, joka on äänienne arvoinen. Hänestä tulee parempi presidentti. Hän ymmärtää politiikkaa ja sitä, miten maailma toimii, Obama vakuutteli. 

Aikaisemmin Pohjois-Carolinassa Obama ruoski Trumpia sanomalla, että miljardööri on uhka kansalaisoikeuksille, Yhdysvalloille ja koko maailmalle. Obama myös sanoi Trumpin olevan täysin epäpätevä presidentiksi.  

Kumpikin ehdokas aikoo juhlia voittoaan New Yorkissa, jos äänestäjät niin suovat. Trump aikoo pitää kutsuvierastilaisuuden Hilton Midtown -hotellissa, kun taas Clinton on varannut Jacob K Javits -kongressikeskuksen. 

Kongressikeskuksen materiaaleissa on käytetty epätavallisen paljon lasia, minkä katsotaan olevan Clintonin vihje lasikaton läpäisemisestä, mikäli hänestä tulee Yhdysvaltain ensimmäinen naispresidentti. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme