Mainos
Mainos

Clinton johtaa Trumpia 12 prosenttiyksiköllä

Yhdysvalloissa Hillary Clinton johtaa Donald Trumpia 12 prosenttiyksiköllä presidentinvaalien tuoreessa mielipidekyselyssä. Uutistoimisto Reutersin tilaaman kyselyn toteutti Ipsos.

Clintonilla on nyt 45 ja Trumpilla 33 prosentin kannatus. Tulos on Clintonin kannalta tässä kuussa tehtyjen mielipidetiedustelujen paras.

Ipsos selvitti demokraattien ehdokkaan Clintonin ja republikaanien ehdokkaan Trumpin kannatusta 18.–22. elokuuta tehdyllä kyselyllä.

Tuloksesta myös ilmenee, että 22 prosenttia vastanneista ei ilmoittanut kannattavansa kumpaakaan pääehdokasta. Kannastaan epävarmojen osuus on nyt suurempi kuin vastaavaan aikaan ennen vuoden 2012 presidentinvaaleja.

Tuolloin pääehdokkaat olivat demokraattien Barack Obama ja republikaanien Mitt Romney. Joidenkin analyytikkojen mukaan moni kannastaan epävarma saattaisi päätyä äänestämään jotakin muuta ehdokasta kuin Clintonia tai Trumpia.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme