Mainos
Mainos

Clinton kertoo USA:n ympäristötavoitteista

Presidentti Bill Clinton ilmoittaa piakkoin, mitkä ovat Yhdysvaltain tavoitteet ns. kasvihuonekaasujen päästöjen vähentämiseksi. Asiasta kertoi varapresidentti Al Gore paikallisille ympäristönsuojelijoille Los Angelesissa eilen.

Eri maiden on määrä ilmoittaa rajoitustavoitteistaan Japanissa joulukuussa järjestettävässä ilmaston lämpenemistä koskevassa kokouksessa. EU-maat ovat julkistaneet oman suunnitelmansa ja kehottaneet Yhdysvaltoja tekemään samoin.

EU:n mukaan kehittyneiden maiden tulisi vähentää kasvihuonekaasujen päästöjä niin, että ne vuonna 2010 olisivat 15 prosenttia pienemmät kuin vuonna 1990. Mm. Yhdysvallat ja Australia vastustavat näin suuria supistuksia. Yhdysvallat ei ole kuitenkaan julkistanut omia tavoitteitaan. Goren mukaan Clinton kertoo tavoitteista "aivan lähitulevaisuudessa". Varapresidentti toisti perjantaina, että Yhdysvallat haluaa "rajoitusten olevan realistisia ja sitovia".
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme