Mainos
Mainos

Clinton määräsi GPS-navigaatiosignaalin häirinnän lopetettavaksi

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton antoi eilen käskyn, joka joka tekee GPS-satelliittinavigaattoreista 10 kertaa entistä tarkempia. Clinton määräsi Yhdysvaltain armeijan lopettamaan GPS-signaalin häirinnän kello kolme viime yönä Suomen aikaa.

GPS-navigaattori

GPS-navigaattorien siviilikäyttäjät pääsevät Clintonin määräyksen myötä nauttimaan samasta tarkkuudesta, joka vuosia on ollut vain Yhdysvaltain armeijan yksinoikeus. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että GPS-navigaattori pystyy nyt jopa noin 10 metrin tarkkuuteen, kun tarkkuus ennen oli sadan metrin luokkaa.

Päätös tulee kuin taivaan lahjana GPS-teollisuudelle, jonka on uskottu jo muutenkin kaksinkertaistuvan lähivuosina. Yhdysvaltain kauppaministerin William Daleyn mukaan päätös auttaa miljoonia GPS-käyttäjiä. -Tällä päätöksellä on mahdollisuus olla GPS:lle sitä, mitä PC merkitsi tietokoneille tekemällä tämän informaatioteknologian paremmin ja halvemmin saatavaksi suurelle yleisölle, Daley sanoi.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme