Mainos
Mainos

Clinton mokaili EU:ssa

Yhdysvaltain uusi ulkoministeri Hillary Clinton ei osaa eurooppalaisjohtajien nimiä. Clintonin ensivierailu EU:ssa sai kuulijoiden kulmakarvat kohoilemaan, kun hän kutsui julkisessa puheessaan ulkopolitiikasta vastaavaa Javier Solanaa "Solanoksi" ja komissaari Benita Ferrero-Waldneria "Benitoksi".

Vielä vakavampia päänpudistuksia Clinton sai, kun hän puheessaan 500 valikoidulle nuorelle Euroopan parlamentissa sanoi, että demokratia Amerikassa on paljon vanhempaa kuin Euroopassa. Erityisen närkästyneitä olivat kreikkalaiset, jotka mielestään toteuttivat demokratiaa jo tuhansia vuosia sitten, siis jo paljon ennen kuin eurooppalaiset löysivät Amerikan mantereen.

Toisaalta Hillary Clinton on saanut innostuneen ja lämpimän vastaanoton Euroopassa. Siinä missä hänen edeltäjäänsä Condeleezza Ricea saattelivat mielenosoittajien joukot, Clintonia oli odottamassa yleisöennätys EU:n parlamenttitalolla. Sotilasliitto Natossa muut ulkoministerit taputtivat seisaaltaan Clintonin esiintyessä.

Yhdysvaltain uuden hallinnon uskotaan jakavan jälleen samat arvot, joihin Euroopassa uskotaan. Yleisön yllä nähtiin jopa "I love Hillary" -paitoja.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme