Mainos
Mainos

Clinton: Nato valmis toimiin Kosovossa

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton varoitti tänään, että sotilasliitto Nato "on valmis toimiin", jos Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic ei lopeta hyökkäystä albaaneja vastaan Kosovossa.

-Panokset ovat suuret. Nyt on aika lopettaa väkivaltaisuudet Kosovossa, Clinton sanoi. Puheessaan Clinton sanoi myös "kaikkien olevan sitä mieltä, että Kosovo on Balkanin ruutitynnyri". Nato-maat ovat yhä painokkaammin vaatineet Jugoslaviaa lopettamaan hyökkäyksen Kosovossa, vetämään joukkonsa sieltä ja aloittamaan neuvottelut alueen albaanien johtajien kanssa. Jugoslavia on ilmoittanut ryhtyneensä vetämään joukkoja Kosovosta, mutta lännen mukaan alueella on yhä serbijoukkoja.

Yhdysvaltain erikoislähettiläs Richard Holbrook on käynyt viime hetken neuvotteluja taivuttaakseen Jugoslavian vetämään joukkonsa Kosovosta. Samalla painostus käyttää sotilasliitto Naton ilmaiskuja Jugoslaviaa vastaan on jatkuvasti kasvanut. Venäjä on uhannut länttä vakavilla seurauksilla, jos Nato ryhtyy voimatoimiin.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme