Mainos
Mainos

Clinton: Naton laajennus tuo uuden aikakauden Eurooppaan

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton päätti tänään Euroopan-matkansa ennustamalla, että Naton laajennus tuo maanosaan uuden lupauksen aikakauden. Clinton puhui väkijoukolle Kööpenhaminan keskustassa vähän ennen kuin hän päätti päivän kestäneen Tanskan-vierailunsa ja lähti kotimatkalle.

Clinton sanoi, että Naton päätös aloittaa jäsenyysneuvottelut Puolan, Unkarin ja Tshekin kanssa on tuonut unelman jakamattomasta, demokraattisesta ja rauhanomaisesta Euroopasta lähemmäksi. Tämä viikko muistetaan kauan siitä, että se aloitti uuden lupauksen aikakauden koko Euroopassa, hän sanoi.

Clinton kiitteli myös Tanskan ulkopolitiikkaa ja maan tahtoa edistää rauhaa. Tanskalaiset voivat olla ylpeitä panoksestaan koko maailmassa. He ovat rakentaneet sillan Itämeren yli ja ojentaneet kätensä Baltian uusille demokraattisille valtioille. Täten he ovat luoneet perustan rauhalle Euroopassa, hän sanoi.

Clinton vakuutti myös, että Baltian maat ovat Madridin Nato-kokouksen jälkeen paremmissa lähtöasemissa Naton jäsenyyteen nähden. Sitä ennen Tanskan pääministeri Poul Nyrup Rasmussen oli sanonut, että myös Baltian maat ovat osa jakamatonta Eurooppaa.

Clinton keskusteli Tanskassa pääministeri Poul Nyrup Rasmussenin kanssa ja tapasi myös kuningatar Margareetan ja prinssi Henrikin. Ennen Kööpenhaminaan tuloaan hän vieraili Romaniassa ja Puolassa ja osallistui Madridissa Naton historialliseen laajentumiskokoukseen.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme