Mainos
Mainos

Clinton: Obama kopioi vaaliteemansa

Demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoittelevat Barack Obama ja Hillary Clinton ovat jälleen ottaneet yhteen vaaliväittelyssä Texasissa. Väittelyssä toistuivat tutut teemat: Obama korosi valmiuttaan muutokseen, Clintonin painottaessa johtajuuttaan ja kokemustaan.

Clinton syytti Obamaa myös plagioinnista väittäen, että kanssakilpailijan keskeiset vaaliteemat on kopioitu suoraan Massachusettsin kuvernööriltä Deval Patrickilta.

- Jos ehdokkuutesi perustuu sanoihin, niiden tulisi olla omia sanojasi. Kokonaisten kappaleiden lainaaminen jonkun toisen puheesta ei ole "muutos, johon voimme uskoa". Se on "muutos, jonka voimme kopioida", Clinton irvaili.

Obama vastasi kritiikkiin toteamalla, että Patrick oli itse kehottanut Obamaa käyttämään slogania.

- Minusta tällaiset väitteet ovat typeriä. Tässä aletaan mennä politiikan tyhmistämiseen, Obama vastasi.

Clintonin poliittinen tulevaisuus riippuu siitä, kykeneekö hän voittoihin huipputärkeissä Texasin ja Ohion osavaltioissa maaliskuun alussa.

Obama on voittanut esivaalit 11 osavaltiossa sen jälkeen kun ehdokkaat kamppailivat ehdokkuudesta 5. helmikuuta eli supertiistaina yli 20 osavaltiossa. Tuolloinkin Obama voitti enemmän osavaltioita, mutta Clinton vei tärkeät Kalifornian ja New Yorkin osavaltiot.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme