Mainos
Mainos

Clinton on lentänyt 1,6 miljoonaa kilometriä – nyt matkustuskieltoon

Yhdysvaltain ulkoministerinä kauttaan lopetteleva Hillary Clinton ei pysty matkustamaan lähiviikkoina, kertoo hänen avustajansa. Syynä ovat terveysongelmat.

Clinton, 65, sairastui pahaan vatsatautiin joulukuun alussa Euroopan-matkallaan. Hän pyörtyi nestehukan takia ja sai aivotärähdyksen.

Avustajan mukaan lääkärit ovat kehottaneet Clintonia välttämään nyt lentomatkoja, ja siksi matkoja ei ole suunnitteilla joulukuussa ja tammikuun ensimmäisellä puoliskolla.

Clintonin odotetaan luopuvan ministerintehtävistään jossain vaiheessa tammikuuta. Senaatin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaa John Kerryä pidetään todennäköisenä seuraajana.

Clinton on eniten matkustanut yhdysvaltalainen ulkoministeri. Hän on lentänyt noin 1,6 miljoonaa kilometriä astuttuaan virkaan neljä vuotta sitten. Clinton on vieraillut 112 maassa ja viettänyt noin 400 päivää lentokoneessa.

(MTV3–STT–AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme