Mainos
Mainos

Clinton ottaa ihmisoikeudet puheeksi Kiinassa

Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton aikoo keskustella ihmisoikeuksista neuvottelumatkallaan Kiinassa.

Clintonin mukaan rakentava yhteistyö maiden välillä vaatii rehellistä keskustelua aiheista, joista Yhdysvallat ja Kiina eivät ole yhtä mieltä.

Clinton kieltäytyi tarkentamasta, aikooko hän keskustella eilen uutisoidusta kiinalaisen ihmisoikeusaktivistin loikasta Yhdysvaltain Pekingin-suurlähetystöön. Kotiarestista paennut sokea lakimies Chen Guancheng piileskelee lähipiirinsä mukaan lähetystössä.

Jupakka uhkaa ajaa Clintonin tämänviikkoisen neuvottelumatkan karille, sillä kumpikaan maista ei ole virallisesti myöntänyt miehen olevan amerikkalaisten suojissa. Clinton on aiemmin paheksunut Kiinan johdolle Chenin kohtelua ja vaatinut hänen arestinsa päättämistä.

Chen, 40, on istunut viisi vuotta vankilassa paljastettuaan Kiinan ihmisoikeusrikkomuksia, muun muassa yhden lapsen politiikasta johtuvia pakkoabortteja. Hän onnistui pakenemaan arestista viikko sitten kannattajiensa avulla.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme