Mainos
Mainos

Clinton palasi sairauslomalta – Trump julkaisi testosteronitasonsa

Yhdysvalloissa keuhkokuumeen jälkeen kampanjoimaan palannut demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clinton on käyttänyt tilaisuuden hyväksi puhuakseen edullisemman terveydenhuollon puolesta.

Hillary Clinton puhui kannattajilleen kampanjatilaisuudessa Pohjois-Carolinan Greensborossa. Kyseessä oli Clintonin ensimmäinen julkinen esiintyminen sen jälkeen, kun hän joutui huonovointisena poistumaan etuajassa New Yorkin terrori-iskujen muistotilaisuudesta sunnuntaina.

Clinton sanoi olevansa onnekkaiden yhdysvaltalaisten joukossa, koska saattoi sairastuessaan ottaa muutaman päivän vapaata. Clintonin mukaan miljoonat amerikkalaiset eivät kuitenkaan voi pitää sairauslomaa, koska heillä ei ole siihen varaa.

– Miljoonat amerikkalaiset joutuvat joko menemään töihin sairaana tai menettävät palkkansa sairauspäivältä. Heillä ei joko ole sairausvakuutusta tai sitten se on käytännössä liian kallis käytettäväksi, Clinton sanoi.

Clinton lupasi presidenttinä ajaa kaikkien yhdysvaltalaisen ulottuvilla olevaa terveydenhoitoa ja tasapuolisempaa työelämää.

– Olen tavannut monia ihmisiä, jotka elävät veitsenterällä, yhden sairastumisen päässä työnsä menettämisestä, yhden palkkapäivän päässä kotinsa menettämisestä. Se on vastoin kaikkea sitä, mitä me amerikkalaisina edustamme. Tiettyjen asioiden ei pitäisi olla kiinni onnesta, Clinton totesi puheessaan. 

"Tauko muistutti kampanjan ytimestä" 

Clinton vakuutti myös kuulijoilleen olevansa toipunut ja muutaman päivän tauon tehneen hyvää, vaikka näin lähellä vaalipäivää kotona istuminen olikin hänen mukaansa "viimeinen asia, jonka olisin halunnut tehdä".

– En ole kovin hyvä hiljentämään edes silloin, kun olosuhteet sitä vaatisivat, mutta lopulta tauko oli lahja, Clinton sanoi.

Hän sanoi ehtineensä kirkastaa uudestaan itselleen, mistä kampanjoinnissa ja presidentiksi pyrkimisessä on kyse.

– Teen tätä ajaakseni niiden asiaa, jotka tekevät lujasti töitä turvatakseen perheensä, jotka on lyöty alas, mutta jotka aina nousevat jaloilleen.

Clinton esiintyi tyynen voimakkaasti ja vailla häntä aiemmissa puhetilaisuuksissa vaivannutta yskää. Kuulijat keskeyttivät hänen puheensa useampaan otteeseen rytmikkäin "Hillary, Hillary" -huudoin. 

Trump julkaisi testosteronitasonsa 

Terrori-iskujen muistotilaisuuden äkkilähdön jälkeen Clintonin terveydentila nousi kovan spekuloinnin kohteeksi ja etenkin hänen vastaehdokkaansa, republikaanien Donald Trump käytti tilaisuutta hyväkseen kyseenalaistaakseen heikkokuntoiseksi kutsumansa Clintonin sopivuuden presidentiksi.

Clintonin kampanja julkaisi ennen Greensboro vaalitilaisuutta Clintonin terveystietoja. Kaksisivuisesta terveystiivistelmästä selviää, että 68-vuotias Clinton on lääkärin mukaan terve kokonaisvaltaisesti ja kunnossa toimimaan presidenttinä sekä "henkisesti erinomaisessa kunnossa".

Myös Trump, 70, julkisti terveystietojaan aiempaa laajemmin. Lääkärinlausunnon mukaan muun muassa Trumpin maksa- ja kilpirauhasarvot ovat normaalin rajoissa, eikä hänen perheessään ole ollut ennenaikaisia sydänsairauksia tai kasvaimia.

Lisäksi Trump kertoi julkisuuteen testosteronitasonsa, joka sekin oli aikuiselle miehelle normaali: 441,6. Trumpin testosteronitasosta uutisoi muun muassa Guardian.

Toistaiseksi tahoillaan kampanjoineet Clinton ja Trump kohtaavat ensimmäisessä ja kiihkeästi odotetussa väittelyssään New Yorkissa syyskuun 26. päivä. 
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme