Mainos
Mainos

Clinton puolusti iskua tv-asemalle

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton puolusteli eilen Naton kiisteltyä ilmaiskua Serbian television rakennukseen.

Clintonin mukaan isku oli oikeutettu, koska Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic on käyttänyt televisioasemaa kylvääkseen vihaa ja johtaakseen kansalaisiaan harhaan Kosovon tapahtumista.

Clinton sanoi lehdistötilaisuudessa, että Milosevic ei salli tv:ssä näytettävän Kosovon poltettuja kyliä, joukkohautoja ja raiskattuja lapsia. Milosevic on vastuussa lähettämiensä sotilaiden teoista, muistutti Clinton.

-Uskon, että tein oikein, kun en peruuttanut tuota päätöstä, Clinton kommentoi Naton iskua.
Serbian valtiollisen tv-keskuksen pommituksessa kuoli ainakin 9 ihmistä ja 18 haavoittui perjantain vastaisena yönä. Belgradin keskustassa tapahtunutta iskua on arvostellut muun muassa kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Amnesty.

Iskua aiemmin "hirvittäväksi" arvostellut Italian ulkoministeri Lamberto Dini täsmensi Washingtonissa eilen, että kyseessä oli hänen spontaani henkilökohtainen tunteenpurkauksensa. Dinin mukaan Naton ilmaiskujen päämääristä kaikki jäsenmaat ovat yksimielisiä.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme