Mainos
Mainos

Clinton puuttui lentolakkoon

Presidentti Bill Clinton on lykännyt Yhdysvaltain toiseksi suurimman lentoyhtiön American Airlinesin lentäjien lakkoa, kertoi Valkoisen talon edustaja Mike McCurry tänään. Presidentin toimenpide lykkäsi lakkoa kahdella kuukaudella.

Lentäjät ehtivät olla lakossa vain puoli tuntia ennen presidentin väliintuloa. Clinton päätti väliintulosta vain muutama minuutti sen jälkeen, kun lentäjien ammattiliitto määräsi kaikki yhtiön 9 300 lentäjää poistumaan työpaikoiltaan työehtoneuvotteluiden kariuduttua.

Clinton nimitti valtuuskunnan tutkimaan osapuolten välistä kiistaa, minkä vuoksi lakon alkaminen lykkääntyi kahdella kuukaudella. Lähes kaikki yhtiön vuorot oli Clintonin päätöksen jälkeen määrä lentää normaalisti. Lisäksi yhtiö päätti alentaa kaikkien viikonlopun vuorojensa hintaa houkutellakseen matkustajia lennoilleen.

Lentäjien ammattiliitto ja American Airlines neuvottelivat viisi päivää peräkkäin päästäkseen sopuun uudesta nelivuotisesta työehtosopimuksesta. Liiton puheenjohtaja James Sovich ilmoitti kuitenkin varhain aamulla, että neuvottelut kariutuivat ja lentäjät aloittavat lakon.

American Airlines on Yhdysvaltain toiseksi suurin lentoyhtiö ja sen markkinaosuus kotimaanlennoista on 20 prosenttia. Se oli jo aiemmin peruuttanut lähes kaikki kansainväliset lentonsa lakkouhan vuoksi.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme