Mainos
Mainos

Clinton Saksassa: Pommitukset tehoavat

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton saapui tänään Saksaan, missä hän vieraili Yhdysvaltain sotilastukikohdissa ja tapasi Naton ilmaiskuihin osallistuvia lentäjiä. Hän tapaa myös liittokansleri Gerhard Schröderin.

Clinton lensi Saksaan tehtyään kolmituntisen pikavierailun Naton päämajaan Brysseliin. Clinton sai tuoreimmat tiedot Naton ilmaiskuista, jotka jatkuvat nyt seitsemättä viikkoa. Presidentti keskusteli Kosovon kriisistä Naton pääsihteerin Javier Solanan ja Naton sotilasjohtajien kanssa.

Presidentti ei antanut Brysselistä lähtiessään mitään lausuntoa, mutta amerikkalaisviranomaisten mukaan sota Jugoslaviaa vastaan jatkuu rauhanponnisteluista huolimatta. Naton ilmaiskuja johtavan kenraali Wesley Clarkin kerrottiin sanoneen Clintonille, että Jugoslavian turvallisuusjoukot ja infrastruktuuri ovat "luhistumaisillaan".
(STT-Reuters-DPA)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme