Mainos
Mainos

Clinton: Syyriaa uhkaa nyt sisällissota

Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton varoittaa, että Syyriassa saattaa puhjeta sisällissota.

Vastuussa mahdollisesta sodasta on presidentti Bashar al-Assadin hallinto, totesi Clinton amerikkalaiselle NBC-televisiokanavalle.

Hän viittasi tässä yhteydessä tapaan, jolla Assadin hallinto on kohdellut oppositiota ja provosoinut sitä näin tarttumaan aseisiin.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov arvioi eilen, että Syyriassa on puhkeamassa täysi sisällissota. Hänen mukaansa väkivallan takana eivät ole vain valtiolliset tahot. Hän syytti myös naapurimaita laittomasta aseviennistä sotilasloikkareille.

Syyrian verenvuodatus on jatkunut päivän aikana. Hallitusta vastustavat aktivistit sanoivat turvallisjoukkojen surmanneen ainakin 12 ihmistä perjantairukousten jälkeen.

Arabiliitto on antanut Syyrialle lauantaihin asti aikaa ryhtyä noudattamaan liiton rauhansuunnitelmaa. Se on uhannut sanktioilla, jos hallitus ei lopeta väkivallan käyttöä.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme