Mainos
Mainos

Clinton syyttää vaalitappiostaan itseään, naisvihaa, Venäjää ja FBI-johtajaa

Yhdysvalloissa demokraattien ehdokkaana viime vuoden presidentinvaaleissa ollut Hillary Clinton on kommentoinut kärjekkäästi vaalitappiotaan.

Clinton sanoi CNN:n haastattelussa, että ottaa henkilökohtaisesti vastuun häviöstään, mutta uskoo, että muun muassa Venäjän sekaantuminen ja Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n johtajan kyseenalainen toiminta vaikuttivat tulokseen.

– Jos vaalit olisivat olleet 27. lokakuuta, olisin presidenttinne, Clinton sanoi.

FBI-johtaja James Comey ilmoitti 28. lokakuuta, että Clintonin sähköposteja koskeva tutkinta avataan uudelleen. Clintonin mukaan hän oli matkalla voittoon ennen kuin Comeyn toiminta yhdessä vuotosivusto Wikileaksin toiminnan kanssa herätti epäilyksiä ihmisissä, jotka olivat äänestämässä häntä.

Clinton myös korosti Venäjän roolia hänen kampanjansa hakkeroinnissa sekä sitä, että Venäjä koordinoi Wikileaksin kanssa, milloin tietoja vuodetaan julkisuuteen.

– Hän (Venäjän presidentti Vladimir Putin) varmasti sekaantui vaaleihimme, Clinton sanoi.

– Ja on selvää, että hän sekaantui satuttaakseen minua, Clinton jatkoi.

Clintonilta kysyttiin haastattelussa, uskooko hän, että myös naisviha vaikutti vaalien tulokseen.

– Kyllä, uskon, että sillä oli roolinsa, Clinton vastasi.

Kytköksiä tutkitaan

Yhdysvallat uskoo Venäjän sekaantuneen viime vuoden vaaleihin.

Tammikuussa Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset raportoivat Venäjän sekaantuneen Yhdysvaltain vaaliprosessiin. Raportin mukaan syynä oli ainakin osittain Venäjän halu avittaa Trump voittamaan vaalit.

Asiasta on meneillään useita tutkintoja, joissa tarkastellaan myös Trumpin kampanjaväen Venäjä-kytköksiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme