Mainos
Mainos

Clinton tapasi Arafatin

Lähi-idän rauhanneuvottelut on saatava kiireesti jatkumaan, sanoi presidentti Bill Clinton tänään tavattuaan palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin Washingtonissa. Arafat puolestaan sanoi rohkaistuneensa rakentavasta tapaamisesta.

Arafat kertoi neuvottelun jälkeen, että esillä oli ollut eräitä ajatuksia, joista keskustelut jatkuvat varapresidentti Al Goren kanssa.

Clinton esitti keskusteluja seuranneiden virkamiesten mukaan, että Israel toteuttaisi seuraavan vaiheen joukkojen vetämisessä Länsirannalta vaiheittain. Palestiinalaiset puolestaan hyväksyisivät konkreettisia toimia turvallisuuden parantamiseksi. Niihin kuuluisivat tiedustelutietojen jakaminen ja ääriainesten toiminnan estäminen.

Palestiinalaisten mielestä Israelin tulisi vetäytyä suuremmalta alueelta kuin mihin Israel on valmis. Neuvottelut ovat polkeneet paikallaan vuoden ajan.

Clinton tapasi Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun aikaisemmin. Netanyahu oli sen jälkeen varovaisen toiveikas. Arafatin tapaamisen jälkeen Clinton totesi, että nähtäväksi jää, onko osapuolia onnistuttu lähentämään. Hän tähdensi, että neuvottelut on saatava jatkumaan nyt.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme