Mainos
Mainos

Clinton tiukentaa aselakia USA:ssa

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton aikoo tukkia porsaanreiän maan aselaissa ja kieltää käytännön, joka on sallinut AK-47:n ja Uzin kaltaisten puoliautomaattiaseiden maahantuonnin, kertoo Washington Post -lehti. Suunnitelman mukaan 59 asemallia kielletään, vaikka ne olisi muunneltu metsästys- ja urheilutarkoituksiin. Washington Postin mukaan kielto olisi ankarin aserajoitustoimi, johon Clinton on ryhtynyt toimeenpanovaltansa puitteissa.

Asekieltoa on odotettu sen jälkeen, kun Clinton viime marraskuussa kielsi muunnellut kiväärit väliaikaisesti. Vuonna 1994 Yhdysvaltain kongressi hyväksyi laajan aseita koskevan valmistus-, myynti- ja hallussapitokiellon. Ulkomaiset aseidenvalmistajat vastasivat kieltoon tuomalla maahan kielletyistä aseista muunneltuja versioita, joista puuttuivat ne laittomiksi tekevät ominaisuudet.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme