Mainos
Mainos

Clinton toiveikas Israelin ja Syyrian rauhaneuvottelujen suhteen

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton suhtautuu toiveikkaasti Israelin ja Syyrian rauhanponnisteluihin. Clinton sanoi eilen, että kumpikin osapuoli pyrkii rauhansopimukseen ja että Yhdysvallat auttaa niitä tämän tavoitteen saavuttamisessa.

Clinton puhui Valkoisessa talossa keskusteltuaan sitä ennen Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun kanssa. Netanyahu on parhaillaan vierailulla Washingtonissa.

Clinton ja Netanyahu sanoivat toivovansa, että Israelin joukkojen vetäytyminen Hebronista auttaa Israelin ja Syyrian välisissä rauhanpyrkimyksissä. He arvelivat, että merkittävästä edistysaskeleesta on apua myös Libanonin kanssa käytävissä neuvotteluissa.

Israelin ja Syyrian rauhanneuvottelut ovat olleet jo pitkään olleet jumissa. Neuvottelut ovat kariutuneet kiistaan Golanin kukkuloista, jotka Israel valtasi Syyrialta vuoden 1967 sodassa.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme