Mainos
Mainos

Clinton uskoo Jeltsiniin

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton sanoi sunnuntaina, että presidentti Boris Jeltsin johtaa yhä Venäjää, vaikka onkin vaalikampanjansa uuvuttama ja kärsii terveysongelmista.

Venäjän presidentin terveys on ollut länsimaiden huolenaiheena sen jälkeen, kun Jeltsin katosi julkisuudesta juuri vaalien alla viime heinäkuussa. Hänet on sen jälkeen nähty julkisuudessa vain muutamia kertoja ja tällöin presidentin kulku on näyttänyt hitaalta ja vaikealta.

Tshetshenian tilanteen kiristyminen viime viikolla oli omiaan herättämään epäilyksiä siitä, kuka Venäjällä todellisuudessa käyttää ylintä valtaa.
-Hän on mitä ilmeisimmin maan johdossa, sanoi Clinton CNN:n televisiohaastattelussa.
-(Jeltsin) kävi kampanjaansa yhdellätoista eri aikavyöhykkeellä. Meillä Amerikassa niitä on Alaskaa ja Havaijia lukuunottamatta kolme, huomautti Clinton.

-(Jeltsin) tarvitsee lepoa ja hoitoa, muttei ole epäilystäkään siitä, etteikö hän olisi se, joka tekee ratkaisevat päätökset, sanoi presidentti.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme